Forsiden>Artikler>Kunst og kontemplasjon
Kunst og kontemplasjon

Kunst og kontemplasjon

I Areopagos søker vi skjønnhet, sannhet og spiritualitet. Ulike kunstuttrykk har en selvfølgelig plass i en helhetlig spiritualitet.

«Inn» – Kontemplasjon over «Enetale» av Broder Frimann 

Kunst og kontemplasjon

Velkommen til en innstilling snarere enn en utstilling. Under Trospraksisbiennalen inviterer vi til «Inn – kontemplasjon over «Enetale» av Broder Frimann, i Munks tårn på Akershus Festning. Møtet med dette verket krever et åpent og fordomsfritt sinn, og at en hengir seg til stillheten. Broder Frimann vil selv være tilstede i rommet under visningen/kontemplasjonen. 

Åpningstider: 
Fredag kl. 17–21
Lørdag kl. 13–19
Søndag kl. 13–17

Maks antall besøkende av gangen: 7
Anbefalt tidsbruk foran verket: 20 min eller mer
 


Kunst og kontemplasjon

 

 

Broder Frimann omtaler seg som en boreal formgiver og skogsmunk. Han bor i sin selvbyggede hytte/slott Fredheim i Aurskog-Hølands dype skoger. Hans billedspråk og formunivers beveger seg mellom det lekefulle, fargerike og frie til det dypt kontemplative og symmetrisk sentrerende.

 

 

 

 

Hildegard av Bingens kosmiske blikk 
 

Utstilling i Centralkirken

Opplev store reproduksjoner fra Hildegard av Bingens illuminasjoner fredag 20. oktober–torsdag 2. november. 

Kunst og kontemplasjonIllumination accompanying the third vision of Part I of SciviasWikimedia commons

Endelig til Oslo: 
Til sammen 23 forstørrede fotoopptrykk av miniatyrillustrasjoner fra Hildegards bok Scivias stilles ut under Trospraksisbiennalen. Bildene er enestående og inspirerende fortolkninger av de synene hun fikk av Gud.
Meget uvanlig for investiturstriden, middelalderen strid mellom kirken og de verdslige herskere, godkjente Pave Eugen III Hildegards bilder og påla henne å offentliggjøre dem.

Utstillinga ble opprinnelig laget i forbindelse med Hildegards 900 års fødselsdag i 1998. Da ble bildene stilt ut i Rundetårn i København, og har siden blitt stilt ut en rekke steder i Danmark og Norden. 

Vi har nå vært så heldige og fått denne utstillinga til Trospraksisbiennalen og Oslo. Utstillinga vil bli vist i Centralkirken fra 20. oktober til 2. november.

 

Åpningstider under trospraksisbiennalen:

  • Fredag 20.10 kl. 18.00—21.30
  • Lørdag 21.10 kl . 09.30—19.30
  • Søndag 22.10 kl. 10.30—13.30

Åpningstider fra 23.10—02.11 er tirsdag—torsdag kl. 10.00—14.00. 

 

Kjøp billetter her!
 

 


Det blir også Hildegard-kveld: «Hildegard av Bingen: Kosmosegget, kreativiteten og klosterlivet» med foredrag, musikk og samtale 26. oktober kl. 19.00–21.00 . Les mer her

Publisert 23.06.2023
Powered by Cornerstone