Forsiden>Kalender>Salig er tørsten

Salig er tørsten

Sammen med en lokalkomité i Stavanger inviterer Stiftelsen Areopagos til en dag med foredrag, samtale, verksteder og seminarer med smakebiter fra kristne praksiser som nærer troslivet. Arrangementet skjer i samarbeid med magasinet STREK.

Her kan du melde deg på.

Hovedforedrag

Tore Laugerud: «Guds skjulte stemme – På leting i en sekulær tid»

Hvor er Gud blitt av i folks bevissthet? Den mye omtalte sekulariseringen har sine omkostninger, men kan også åpne nye muligheter for gudstro. Kanskje må kirken selv gå opp noen gjengrodde stier for å møte savnet og tomrommet som har oppstått?

Tore Laugerud er prest i Areopagos. I høst kommer han med bok om tematikken. Guds skjulte stemme er innen hørevidde. Den kan erfares i naturen, i dagliglivet og gjennom konkrete trospraksiser.

Seminarer & verksteder:

Victoria Bø: Gå i Guds nærhet.

Å være pilegrim er å gå. Eller er det å være? Pilegrimsvandring kan klargjøre nåtid, fortid og fremtid. Men kan man åpne vinduet til en indre pilegrimsreise uten å gå hjemmefra? Et seminar med praktiske tips til pilegrimer både med og uten skritteller.

Victoria Bø er forfatter, og har blant annet skrevet Vandring – For pilegrimer og andre livsreisende. Hun jobber også som kommunikasjons- og markedsleder i Normisjon.

 

Thomas Frovin: Skogkirken, med Gud i det skapte

I en skog i Vejle i Danmark har Areopagos en kirke der naturen og årstidene danner kirkerommet. Gudstjenestene bygger på den anglikanske kirkes Forest Churches og Areopagos Danmark sin lange erfaring med å holde naturgudstjenester ved solverv. Skogkirken blir kirke i troen på at Gud er å finne i naturen og nærværet med hverandre.

Thomas Frovin er skogkirkefacilitator og jobber til daglig i Areopagos i Danmark.

 

Kathrine Vigdel: Radikal adventsro

Mange forbinder advent med stress. Hvordan ble det slik? Skulle ikke advent handle om å roe ned, og gi rom for ettertanke og julebudskaps-forventning? Kan det å rydde vi vei for Herren også handle om å rydde kalenderen?

Kathrine Vigdel er forlagsredaktør i Luther forlag. Hun har gitt ut boken Radikal ro - kunsten å leve saktere, stresse mindre og nyte mer.

 

William Grosås: Syng tidebønn

Stadig flere oppdager tidebønneskatten, med røtter tilbake til den aller tidligste kirke. Men hvordan komme i gang? Med utgangspunkt i den rykende ferske Tidebønner gjennom året (Luther forlag) vil du bli forklart og instruert.

William Grosås er prest og sitter i lederskapet i Ekumeniska Kommuniteten Bjärka Säby. Han har vært sentral i arbeidet med å oversette deres tidebønnebok til norsk.

Powered by Cornerstone