Forsiden>Kalender>Introduksjonskurs sentrerende bønn

Introduksjonskurs sentrerende bønn

Sentrerende bønn handler om å stilne innenfor Gud bakenfor egne ord, tanker og følelser. Under sentrerende bønn gir vi oss til Guds nærvær og virke i oss. Sentrerende bønn er en form for kristen meditasjon som har lange røtter i kirkens historie. Den presenterer gammel visdom i en moderne utforming og gir den både en form og regularitet. Det er en personlig bønn, men den praktiseres ofte i grupper. I bønnen åpner vi oss for Guds kjærlighet og helende nærvær.

Kurset følger et opplegg fra Contemplative Outreach, nettverket rundt Thomas Keatings arbeid med Sentrerende bønn. Det inneholder undervisning om og praksis i sentrerende bønn og gir rom for å stille spørsmål og dele erfaringer med kursledere og andre deltakere.

 

Tentativt program:
10.00: Velkomst
10.15: «Bønn som relasjon»
10.50: «Sentrerende bønns metode»
11.20: Praksis og spørsmål
12.00: Lunsj
13.00: «Tanker, bruk av det hellige ord»
13.35: Praksis, spørsmål
14.10: Pause
14.40: «Å fordype vårt Gudsforhold»
15.15: Informasjon om oppfølging
15.30: Slutt, muligheter for bokkjøp

Kursholdere: Asle Røhne Rossavik og Kirsti Silvola

Asle Røhne Rossavik er sykehjemsprest i Oslo. Han har fordypet seg i teori, praksis og veiledning innen sentrerende bønn. Asle er medleder for sentrerende bønn i Lambertseter kirke.

Kirsti Silvola er psykiater, psykoterapeut og psykodramalærer. Hun har fullført The Living School, et to-årig utdanningsprogram ved Center for Action and Contemplation, New Mexico.

Ingen kursavgift, medbrakt lunsj.

Påmelding: tl(a)areopagos.no

Powered by Cornerstone