Forsiden>Kalender>Frokostmøte: Skjønnheten skal frelse verden!

Frokostmøte: Skjønnheten skal frelse verden!

Klimakrise, krigens tilbakekomst i Europa, og en pandemi som aldri helt tar slutt; det er mange som med god grunn kjenner på angst, uro og pessimisme for tiden. Så hvor kan vi se etter håp og forløsning? Mange av Kirkegaards tekster og Munchs malerier handler om angst, sykdom og død. Deres søken etter sannhet og skjønnhet gikk aldri utenom skriket og smerten. Kan det være at det nettopp i dette mørket finnes en kime til evig lys for verden? Gjennom dette årets 100-årsjubileum for stiftelsen Areopagos har ett av mottoene vært «Søke skjønnhet sammen». Vil fyrst Mysjkin i Dostojevskijs Idioten få rett til slutt – kan skjønnheten frelse verden?

 

Frokostmøte: Skjønnheten skal frelse verden!

Hans Herlof Grelland er master i filosofi og professor em. i kvantekjemi ved Universitetet i Agder. Han har i mange år undervist i temaer på grenseområdet mellom filosofi og psykologi. Grelland har også mange års praktisk erfaring fra kommunikasjonsgrupper, sjelesorggrupper og personlig veiledning.

Silje Kvamme Bjørdal er generalsekretær i Areopagos. Hun har en phd i systematisk teologi om kirkens rolle i et sekulært samfunn.

 

Musikalske innslag ved artistene Jo Hegle Sjøflot (Songs From The Book of Qohelet) og Kristine Hovda (Y BELIEVE).

Frokostmøte: Skjønnheten skal frelse verden!

 

 


 

Denne adventsfrokosten markerer slutten for Areopagos’ 100 års-jubileum. Derfor avslutter vi med en ikke så rent liten utlodning av diverse godbiter.

08.30: Kaffe og enkel servering

09.00 - 10.00: Program

Sted: Sub Scene i Rosenkrantz´gate 17 i Oslo (I lokalene til Norsk Sjømannsforbund. Vis a vis Bordar danseinstitutt)


 

Powered by Cornerstone